Cziommer en Nelisse blij met doelpunten

Cziommer en Nelisse blij met doelpunten

09-08-2009 01:19

René van Zee
SALZBURG

"Het geeft een goed gevoel weer een doelpunt gemaakt te hebben", aldus Nelisse tegenover VoetbalPrimeur. "Ik wist dat ik zelfvertrouwen had. Het is dit seizoen de eerste keer in de competie dat ik ingezet werd. We hebben lichtzinnig twee doelpunten wegegeven."

De voormalig spits van onder meer AZ en FC Utrecht, die midweeks ook in het Europa League-duel met Dinamo Zagreb mocht starten en tevens scoorde, was niet tevreden over het spel van Red Bull. "De eerste helft was Matersburg nergens. We moeten in ieder geval beter spelen. Ik had geen last van de wedstrijd tegen Dinamo, hoewel ik dinsdag veel heb gelopen."

Cziommer kwam afgelopen zomer over van AZ en maakte tegen Mattersburg zijn debuut na enkele weken geblesseerd te zijn geweest. "Ik heb de training goed opgebouwd en ben nu weer helemaal wedstrijdfit. Ik moet op de training en wanneer ik ingezet wordt goed presteren", aldus de Duitser. "Zo kan ik misschien een basisplaats afdwingen."

Ook de aanvallende middenvelder, die behalve voor AZ in Nederland ook speelde voor FC Twente, Roda JC en FC Utrecht, was niet tevreden over het spel van zijn ploeg. "Tegen een ploeg die zo achter de bal speelt moeten we sneller spelen en meer bewegen."