'Seip in belangstelling Newcastle United'

'Seip in belangstelling Newcastle United'

Seip, die tot nu toe 114 competitieduels speelde voor Plymouth Argyle, is volgens The Western Morning News naar eigen zeggen niet in goede doen. De 27-jarige Nederlander wordt ook verantwoordelijk gehouden voor een flink gedeelte van het aantal tegengoals dat Plymouth dit seizoen te verwerken kreeg.

De voormalig jeugdinternational mag om die reden dan ook vertrekken bij de ploeg uit het Championship. Newcastle United zou de verdediger op huurbasis over willen nemen volgens de Engelse krant.

De centrale verdediger, onder contract tot medio 2011, zou na de 3-1 nederlaag tegen Sheffield Wednesday van vorige week een discussie hebben gehad met Sturrock. Eind vorig jaar was dat ook het geval, toen werd Seip op de transferlijst gezet. Na excuses ging hij daar vanaf, dit keer lijkt er echter geen weg terug.

Tijdens de zomerperiode was Sturrock ook al nadrukkelijk op zoek naar een nieuwe centrale verdediger. Réda Johnson kwam in juli 2009 over van het Franse Amiens SC. De 21-jarige verdediger krijgt de komende weken de kans in het hart van de defensie, zo liet Sturrock eerder deze week weten. Johnson neemt dan waarschijnlijk de plek over van Seip.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s