De Zeeuw en Van Damme oneens over rode kaart

De Zeeuw en Van Damme oneens over rode kaart

02-10-2009 11:01

Jelmer van der Dussen
BRUSSEL

Van Damme stond bij die gelijkmaker al niet meer op het veld na een opzichtige duw tegen Demy de Zeeuw. Opvallend genoeg vond het slachtoffer de rode kaart overdreven en was de dader het roerend eens met het besluit van arbiter Kristinn Jakobsson.

"De Zeeuw raakte mij hard van achteren en ik duwde hem op de grond", zei Van Damme na de Europa League-wedstrijd tegen VoetbalPrimeur. "Ik handelde uit mijn eerste reactie en dat was niet goed. De Zeeuw laat zich dan slim vallen. De rode kaart was verdiend, al had hij er ook een moeten krijgen voor die tackle."

De Zeeuw tilde zelf niet te zwaar aan de ingreep op Van Damme. Ook de rode kaart die aan de Belg werd uitgedeeld vond hij overdreven. "Zwaar bestraft", oordeelde de middenvelder na het laatste fluitsignaal.

De uitsluiting van Van Damme deed zijn ploeg verrassenderwijs goed. Met tien man kroop Anderlecht uit zijn defensieve stellingen en vocht het zich richting het doel van Ajax. Met de gelijkmaker van invaller Jonathan Legear vijf minuten voor tijd als onverwachts gevolg.

"We speelden dominant", vond De Zeeuw. "De angst en het respect waar Anderlecht ons mee bespeelde verbaasde ons. Maar we geven het in één moment weg. Op de volgende wedstrijd tegen Dinamo Zagreb staat nu extra druk. We moeten deze wedstrijd winnen, op welke manier dan ook."