Stevens 'zeer tevreden' met recordzege Red Bull

Stevens 'zeer tevreden' met recordzege Red Bull

05-10-2009 13:58

René van Zee
SALZBURG

Aan de zijde van Red Bull was een hoofdrol weggelegd voor Marc Janko. De spits nam vier treffers voor zijn rekening. Daarmee bracht hij zijn seizoenstotaal op acht treffers in tien duels. Daarnaast leverde hij vijf assists af. Mede dankzij zijn vier goals, boekte Red Bull zondag de grootste zege ooit in de nog jonge clubhistorie.

"Wanneer je na drie minuten spelen al aan de leiding komt, speelt het natuurlijk gemakkelijker. Het is echter niet zo vanzelfsprekend dat je na een belangrijke week een goede prestatie kan neerzetten. Daarover ben ik zeer tevreden", reageert Stevens na afloop.

"We wilden het Kärnten door een hoog te tempo te spelen moeilijk maken. Dat is goed gelukt. Het is een overwinning geworden voor het collectief. Marc Janco is daarvan een onderdeel. Wanneer het collectief goed functioneert is dat natuurlijk ook gunstig voor Marc."

Voor Kärnten-trainer Frenk Schinkels werd het een avond om snel te vergeten. Naast de 7-1 nederlaag moest de Nederlander in de tweede helft ook nog eens plaatsnemen op de tribune, nadat hij het aan de stok kreeg met de arbiter van dienst.

"We hebben in de tweede helft catastrofaal gespeeld. Deze nederlaag doet pijn. We voetbalden als een kleuterklas", aldus Schinkels.