Advocaat: Oefenduels zeer belangrijk

Advocaat: "Oefenduels zeer belangrijk"

Gepubliceerd: donderdag 12 november 2009 om 20:43do 12-11-2009 om 20:43

Advocaat benadrukte in Diegem de komende twee interlands zéér serieus te nemen. "De spelers moeten niet denken dat dit oefenwedstrijden worden", zei de Hagenaar. "Het worden de twee laatste kansen om me te tonen wat ze kunnen en vooral om te bewijzen dat ze echt deel willen uitmaken van deze groep. Ik heb sterk de indruk dat bepaalde spelers zich belangrijker wanen dan de groep."

De Nederlander wees daarbij nadrukkelijk naar Marouane Fellaini. De middenvelder van Everton verkoos onlangs een bezoek aan de tandarts boven een interland van België. "Fellaini is niet al te correct geweest. Dat hij enkele dagen later wel voor Everton speelt, vind ik op zijn minst bizar", aldus Advocaat, die al bij zijn aantreden liet weten af te willen rekenen met het in zijn ogen misplaatste vedettegedrag van een aantal Rode Duivels.

Advocaat beschikt bij België over een talentvolle selectie, die zich echter niet wist te plaatsen voor het WK. Aan Advocaat de opdracht om het nationale elftal naar het Europees kampioenschap van 2012 te leiden. "Ik heb deze post aanvaard omdat ik ervan overtuigd ben dat de Rode Duivels veel potentieel hebben. De spelers zijn echter ook nog erg jong. Geen van hen, wat ze zelf ook mogen denken, heeft de top al bereikt. Mijn doel is hen naar een hoger niveau te tillen. Over twee jaar moeten ze met ieder team kunnen concurreren."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws