ADO laat Van den Bergh langer afkoelen

ADO laat Van den Bergh langer afkoelen

Gepubliceerd: vrijdag 13 november 2009 om 15:58vr 13-11-2009 om 15:58

In een gesprek tussen beide partijen heeft
de clubleiding aangegeven dat Van den Bergh voorlopig met het tweede mee moet blijven trainen. Hij keert in elk geval voor de kerst niet terug bij de selectie van hoofdtrainer Raymond Atteveld.

"Het was een lang, indringend, emotioneel, maar uiteindelijk constructief onderhoud", aldus Wetzel in het dagblad. "Ricky heeft het boetekleed aangetrokken wat betreft de rode kaarten en het beschadigde imago van ADO Den Haag. Hij accepteert de door ons opgelegde boete."

De 'verbanning' van Van den Bergh is het resultaat van een opstootje tussen de speler en Atteveld, eerder deze week. Naar aanleiding van de rode kaart van Van den Bergh in het duel met PSV riep Atteveld de middenvelder op het matje. Het gesprek verliep echter alles behalve vlekkeloos. Vrijdag werd duidelijk dat de 'afkoelingsperiode' die ADO Den Haag Van den Bergh oplegde verlengd wordt.

"Met de langere afkoelingsperiode hopen we allemaal dat de verhoudingen normaliseren. Aan het einde van het jaar voeren we een nieuw gesprek en in januari moet Ricky hopelijk weer met de groep kunnen meetrainen", aldus Wetzel, die zelfs even dacht aan het wegsturen van de middenvelder.

"Zoals er wel meer scenario's de revue passeerden. Maar ik zou het een persoonlijke nederlaag vinden om iemand te laten vertrekken, die ikzelf vier maanden geleden heb binnengehaald. Ik denk nog steeds dat Ricky een grote waarde kan hebben voor ADO Den Haag."

Lees meer over: ADO Den Haag

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws