Tanaka liet niets weten na voorstel FC Twente

Tanaka liet niets weten na voorstel FC Twente

09-12-2009 11:17

De 31-voudig international staat volgens Japanse media ook in de belangstelling van Feyenoord en het Engelse Wigan Athletic. FC Twente leek echter het meest concreet. Nu de Tukkers wat bedenktijd hebben gehad, twijfelen ze over de noodzaak van het halen van een dure niet-EU-speler als Tanaka.

Ook omdat voorzitter Joop Munsterman niet verwacht dat er spelers vertrekken bij de koploper van de Eredivisie. "Er is een ongekende teamspirit", zegt de preses. "Bovendien: waar moeten ze naar toe? Naar de nummer twee of drie van Nederland? De spelers beseffen dat ze met FC Twente bovenaan staan, nog in Europa uitkomen en zich hier in de tweede seizoenshelft in de kijker kunnen spelen."

Munsterman ziet wat dat betreft een verbetering ten opzichte van afgelopen seizoen. "In andere jaren hoorde je altijd spelers van FC Twente die zich in de winterse transferperiode elders wilden verbeteren. Het is nog geen jaar geleden dat dat het geval was met jongens als Rob Wielaert en Eljero Elia", zegt de voorzitter.