Breuer: Wij moeten het vooral zelf doen

Breuer: "Wij moeten het vooral zelf doen"

Gepubliceerd: woensdag 16 december 2009 om 11:07wo 16-12-2009 om 11:07

"Het wordt lastig, maar als je er niet in gelooft, wordt het zeker niets", blikt Breuer op de officiële website van Heerenveen vooruit. "Laat Sporting maar met tweede keus spelen. Die jongens zullen gretig zijn en zich willen bewijzen. Een zege van Sporting is niet onmogelijk, maar wij moeten het vooral zelf doen."

Met wat meer geluk had Heerenveen zich niet in deze positie hoeven te begeven. Verschillende keren gaf de ploeg in de slotfase van een Europees duel de punten uit handen. "Een keer verliezen in de laatste minuut kan, maar als dat je drie maal gebeurt, gaat het tussen de oren zitten. Dat gevoel straal je dan soms ook uit", zegt Breuer.

Na een zware eerste seizoenshelft, waarin Heerenveen inclusief het duel van woensdag, 26 wedstrijden voor de kiezen kreeg, is de aankomende winterstop iets waar de spelers naar uitkijken. De captain wil woensdag echter nog één keer alles geven. "Dat zijn we verplicht aan de fans. We hebben het thuis twee keer af laten weten, deze wedstrijd moeten we winnen."

Fysiek trekt Breuer, die hersteld is van een blessure en daardoor waarschijnlijk aan de aftrap begint, het allemaal wel. Mentaal is het een stuk zwaarder. "Als je zoals wij dit seizoen met veel tegenslag te maken krijgt, kost alles meer moeite. Je moet je iedere keer weer opladen."

"Soms verlang ik naar de winterstop. Eerst lekker even vakantie en dan op trainingskamp om in januari een nieuwe start te kunnen maken. En dan komt het goed, we gaan zeker de nodige punten pakken", besluit Breuer.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws