Man City zegeviert in doelpuntenfestijn

19-12-2009 19:01

City kende een superstart, want na twaalf minuten stond het al met 2-0 voor. Roque Santa Cruz opende de score met zijn eerste doelpunt in dienst van The Citizens, voordat Carlos Tévez vanaf de penaltystip de tweede treffer aantekende.

Het leek een voorbode voor een eenvoudige zege op Sunderland, dat toch al niet in topvorm steekt. The Black Cats kwamen echter ijzersterk terug, want net als City scoorde ook Sunderland twee keer binnen twaalf minuten. Een kopbal van John Mensah bezorgde de gasten de aansluiting, voordat Jordan Henderson met een poeier voor de gelijkmaker tekende.

Daarmee was de ruststand nog niet bereikt, want tien minuten voor de rust knalde Craig Bellamy raak in de kruising na goed werk van Shaun Wright-Phillips. Sunderland kwam opnieuw knap terug. Een kwartier na rust zette Henderson afgemeten voor op Kenwyne Jones en de spits kopte bij de eerste paal raak.

Het bleek niet genoeg voor een punt, want op aangeven van Gareth Barry scoorde Santa Cruz zijn tweede van de wedstrijd, waardoor City oprukt naar de zesde plaats. Sunderland staat elfde.

Aston Villa-Stoke City 1-0
Aston Villa neemt de derde plaats in ieder geval tijdelijk over van Arsenal dankzij een nipte thuiswinst op Stoke City. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van John Carew, die raakkopte op aangeven van Ashley Young.

Blackburn Rovers-Tottenham Hotspur 0-2
Ook Tottenham Hotspur blijft jagen op een plek in de topvier. Twee doelpunten van Peter Crouch bleken genoeg voor de winst op Blackburn Rovers. In de blessuretijd van de eerste helft kopte de spits raak op aangeven van Nico Kranjcar. Kort voor tijd zorgde hij voor de beslissing met een hard schot op aangeven van Robbie Keane.