Arsenal maatje te groot voor Hull City

19-12-2009 21:34

Zonder de geblesseerde sterspelers Robin van Persie en Cesc Fabrégas, zij werden vervangen door Abou Diaby en Eduardo, nam Arsenal direct het heft in handen. Via Andrei Arshavin en Samir Nasri waren er kansjes, maar veel vaker was de eindpass onder de maat.

Diep in de blessuretijd van de eerste helft kwam Arsenal alsnog op voorsprong. De jonge Braziliaan Denilson kreeg vanaf zo'n 25 meter de ruimte om uit te halen en deed dat met verve, al zag de doelman van Hull City er niet goed uit bij de verdiende openingstreffer.

Een kwartier na rust verdubbelde Arsenal de score op fantastische wijze. Na een prachtige combinatie tussen Diaby en Song gaf eerstgenoemde voor op Eduardo, die koel afwerkte. Tien minuten voor tijd werd het zelfs 3-0. Opnieuw brak Arsenal de defensie van Hull, waar George Boateng in de basis stond maar Jan Vennegoor of Hesselink op de bank bleef, al combinerend open. Ditmaal was het Arshavin die Diaby de diepte instuurde en de middenvelder faalde niet.