Arsenal tikt Portsmouth zoek en wint ruim

30-12-2009 23:42

Aan de Engelse Zuidkust stelde Arsenal weer het ouderwetse combinatievoetbal tentoon waarvoor het zoveel lof heeft gekregen. Met korte snelle passes en driehoekjes overal op het veld werd Portsmouth bij vlagen van het kastje naar de muur gestuurd.

Arsenal kwam nog enigszins gelukkig op voorsprong, via een van richting veranderde vrije trap van Eduardo. De 0-2 drie minuten voor rust was des te fraaier. De aanvallers van Arsenal omcirkelden de defensie van Portsmouth en tikten de bal in razendsnel tempo rond. Samir Nasri bekroonde het kunststukje met een droge knal.

Twintig minuten voor tijd trok Arsenal het duel definitief naar zich toe. Aaron Ramsey pakte de bal af, omspeelde zijn tegenstander en knalde de bal onhoudbaar voor Asmir Begovic in de korte hoek. Arsenal nam vervolgens gas terug, waardoor Pompey wat terug kon doen via Algerijn Nadir Belhadj.

Negen minuten voor tijd vergrootte Arsenal de voorsprong weer. De verdediging van Portsmouth werd wederom compleet uitgespeeld, waarna Nasri vanaf rechts perfect voorzette op Alexandre Song die de bal hard binnenkopte. Daardoor blijft Arsenal in het spoor Chelsea. Met één duel tegoed staan The Gunners vier punten achter.