Krul: Harper weet dat ik in zijn nek hijg

Krul: "Harper weet dat ik in zijn nek hijg"

01-01-2010 12:58

"Er heerst een gezonde concurrentiestrijd tussen Harper en mij. We gaan normaal en professioneel met elkaar om. Het is geen kwestie van de dood of de gladiolen. Maar zodra ik een kans krijg, zal ik die grijpen, dat weet Steve ook. Laatst liep hij een hersenschudding op en na vijf dagen stond hij alweer op het veld", zegt Krul in een interview met Voetbal International.

"Normaal gesproken ben je daar wat langer zoet mee. Harper voelt dat ik in zijn nek hijg. Ik blijf de druk net zo lang opvoeren totdat ik mijn zin heb. Dát is het moment dat de vulkaan uitbarst", zegt Krul. De 34-jarige Harper zal echter niet zonder slag of stoot zijn plek afstaan. Na het vertrek van Shay Given naar Manchester City zag Harper zijn geduld na een klein decennium beloond worden met een basisplek.

Het feit dat Newcastle United momenteel uitkomt in het Championship is inmiddels goed doorgedrongen bij de club uit het noorden. Toch laten The Magpies ook een divisie lager zien tot de grootste clubs van Engeland te behoren. Gezien de plek op de ranglijst, Newcastle staat overtuigend eerste, lijkt een snelle terugkeer naar het hoogste niveau een feit.

Krul: "Vorig weekeind hadden we het hoogste toeschouwersaantal van het gehele Engelse betaalde voetbal. Dan besef je weer hoe immens deze club is, ook al spelen we nu in het Championship. Ik reken Newcastle nog altijd tot de zes grootste clubs van Engeland."