'Sponsorcontract Veendam stelde niets voor'

'Sponsorcontract Veendam stelde niets voor'

25-02-2010 16:18

Dat betoogde de advocaat van Norder woensdag voor de rechtbank in Groningen. "Er moest een sluitende begroting worden gepresenteerd. De licentie van de club stond op het spel", zei hij. De partijen hadden volgens hem nooit de bedoeling om de miljoenencontracten ter waarde van 1,385 miljoen euro over het vorige en huidige seizoen uit te voeren.

De eerstedivisieclub uit Groningen verkeert in grote financiële nood en maakte donderdag voor de tweede keer de gang naar de rechter om het sponsorbedrag op te eisen. Alleen met dat geld kan Veendam overleven. Het eerste geding werd niet-ontvankelijk verklaard vanwege een bestuurscrisis.
 
Norder zegt nooit van plan te zijn geweest de door BV Veendam gevorderde 1,385 miljoen euro te betalen. Samen met het bestuur van de voetbalclub zou zijn afgesproken dat het geld uiteindelijk via andere sponsors zou worden binnengehaald.

Veendam ontkent dat zulke afspraken zijn gemaakt en stelt dat Norder bewust heeft verzwegen dat zijn bedrijf Norder Consultancy de verschuldigde sponsorbedragen niet kon betalen. Met de geëiste 1,385 miljoen euro zou Veendam in ieder geval het seizoen kunnen afmaken. Anders stevent de Groningse club wellicht op een faillissement af. "BV Veendam heeft heel veel geld nodig om de salarissen en derden te betalen", aldus de advocaat van de club.

De rechter doet op 4 maart uitspraak.