Enoh: Pas tevreden als ik met pensioen ga

Enoh: "Pas tevreden als ik met pensioen ga"

01-03-2010 09:20

Zichzelf zien als belangrijkste speler van het duel met Utrecht, is ook niet mogelijk. "Dat heb ik geleerd van mijn geloof in God", zo zegt de Afrikaan in gesprek met DePers. "Wat je ook doet, je moet jezelf nooit hoger of beter aanslaan dan een ander. De ander heeft namelijk altijd iets wat jij niet hebt. Daarom moet je ook altijd complimenteus zijn naar je teamgenoten. Op die manier kan iedereen zijn eigen kwaliteiten ontwikkelen."

Tevreden over zijn eigen wedstrijd was hij echter niet. "Dat kan niet. Je mag pas tevreden zijn als je stopt met voetballen en met pensioen gaat. Zolang je speelt, leer je elke dag nieuwe dingen en moet je blijven gaan. Want in mijn optiek kom je tijdens je carrière nooit aan op de plek van bestemming. Altijd beter willen worden, dat zijn mijn sleutelwoorden. Pas na je carrière mag je terugkijken op wat je hebt gedaan."

"Vandaag speel je misschien goed, maar morgen kan dat heel anders zijn. En dan begint iedereen naar je te schreeuwen", vervolgt Enoh zijn verhaal. Ondanks zijn kritische kijk, is het echter niet zo dat hij niet geniet van het spelletje. "Anders wordt het wel een heel saai bestaan hè. Plezier op het veld maakt voetbal leuker en levendiger. Vandaag heb ik genoten", aldus de middenvelder na afloop van de 4-0 zege.