Stevens op titelkoers met Red Bull Salzburg

27-03-2010 22:13

In de 22ste minuut nam Red Bull de leiding via een knappe volley van oud-AZ'er Simon Cziommer. Roman Wallner bepaalde de ruststand op 2-0 door een penalty te benutten die werd toegekend na een overtreding van Dominik Doleschal.

De Nederlandse verdediger Barry Opdam kwam bij aanvang van de tweede helft in het veld en zijn inbreng leek inspirerend te werken gezien de vier doelpunten die Red Bull Salzburg maakte in de eerste 25 minuten van de tweede helft.

Franz Schiemer, op aangeven van Opdam, en Somen Tchoyi zorgden al snel voor een 0-4 stand. Schwegler was de maker van de vijfde, alvorens de verrassend op de bank gestarte Marc Janko er 0-6 van maakte. Robert Waltner tekende nog voor de eretreffer van Mattersburg.

Red Bull, dat naaste concurrent Rapid Wien zag winnen van Austria Kärnten, gaat met nog negen wedstrijden te gaan ruim op kop. De voorsprong op Rapid bedraagt zes punten.