Vroege goal Sneijder helpt Inter simpel verder

06-04-2010 22:20

Het heenduel in Milaan was vorige week in een nipte 1-0 voor Inter geëindigd. Op bezoek in Moskou kenden de Italianen een superstart. Wesley Sneijder mocht van een meter of twintig een vrije trap nemen en verraste met een droge knal onder de muur door, waarop doelman Igor Akinfeev geen antwoord had.

Na die vroege tegengoal moest CSKA drie goals maken om verder te gaan en het bleek al snel dat de thuisploeg daartoe niet in staat was. Na 24 minuten schoot spits Tomas Necid net voorlangs, maar verder werden de Moskovieten niet gevaarlijk.

Inter stond het zichzelf toe de wedstrijd in een laag tempo uit te spelen en kreeg vijf minuten na rust de helpende hand van CSKA. Middenvelder Chukwudi Odiah kreeg zijn tweede geel voor een harde overtreding op Samuel Eto'o, waardoor de thuisclub definitief kansloos was.

In de halve finale neemt Inter het op tegen de winnaar van Barcelona-Arsenal. Dat duel staat later op de dinsdag op het programma.