Red Bull Salzburg gaat niet door met Opdam

Red Bull Salzburg gaat niet door met Opdam

14-04-2010 21:42

René van Zee
SALZBURG

Opdam is in Salzburg bezig aan zijn tweede seizoen. Hoewel de technische staf tevreden is over de manier waarop de oud-speler van AZ zich manifesteert in Salzburg, heeft de club besloten hem geen nieuwe verbintenis aan te bieden.

De club liet Opdam weten dat zij komend seizoen wil verjongen. De 34-jarige Opdam past daardoor niet meer in de plannen van trainer Huub Stevens. De voormalig Nederlands international kwam dit seizoen tot op heden tot zestien optredens in de hoofdmacht.

De Lissenaar begon het huidige seizoen als bankzitter, maar knokte zich terug in de basis. Onder Stevens wordt Opdam vooral als verdedigende middenvelder gebruikt. In een reactie laat Opdam weten het besluit te betreuren, maar ook begrip te hebben voor de keuze van Red Bull.

"Ik begrijp de uitleg van Red Bull", laat Opdam weten aan VoetbalPrimeur. "Jammer, ik heb het hier heel goed naar mijn zin. Ik hoop nog enkele seizoenen te voetballen, want ik ben nog fit. Het is nu afwachten welke clubs zich voor mij melden."