Pellegrini baalt van geruchten over ontslag

Pellegrini baalt van geruchten over ontslag

15-05-2010 21:04

De Chileense succestrainer is populair bij de fans en de spelers, maar desondanks durft hij niet uit te sluiten dat hij ontslagen wordt. "Ik lees ook kranten. De hoeveelheid geruchten is dusdanig dat er toch wel een kern van waarheid in moet zitten", reageerde Pellegrini zaterdag op een persconferentie.

"Tachtig tot 85 procent van de supporters wil dat ik blijf. Maar zij beslissen niet over de toekomst", vervolgde Pellegrini. "Er wordt het hele seizoen al gespeculeerd over mijn positie, dat leidt tot veel onrust. Jammer, want dit is de beste groep waarmee ik ooit heb gewerkt."

Florentino Perez, de excentrieke president van Real Madrid, neemt het Pellegrini naar verluidt kwalijk dat Real al vroeg werd uitgeschakeld in de Champions League. De coach erkent dat de prestaties in het kampioenenbal teleurstellend waren, maar wijst tevens naar de uitstekende prestaties in de Spaanse competitie.

Real Madrid kwam dit seizoen vaker tot scoren dan het alom geroemde Barcelona, behaalde al 95 punten en kan op de slotdag bij een misstap van de Barcelona nog kampioen worden. "In de competitie hebben we het meer dan redelijk gedaan. Wie hier volgend seizoen ook zit: ik geef het hem te doen om onze score (bij een zege op Malaga 98 punten, red.) te overtreffen. Het is niet eenvoudig om honderd punten te behalen en zeker niet om meer dan honderd doelpunten te maken."

Naar verluidt is José Mourinho de belangrijkste gegadigde om Pellegrini, wiens contract nog één seizoen doorloopt, op te volgen in Madrid. De succestrainer van Internazionale liet al diverse malen doorschemeren open te staan voor de functie en hij staat er bovendien goed op bij Perez. Ook Arsene Wenger, Rafael Benitez en Fabio Capello worden genoemd in de Spaanse media.