Vader Robben: Gewoon één beweging te veel

Vader Robben: "Gewoon één beweging te veel"

07-06-2010 10:08

Robben senior wil dan ook niet ingaan op geluiden dat de flankspeler de dagen voor de wedstrijd tegen Hongarije (6-1) niet of onvoldoende is behandeld en dat de hamstringblessure mede daardoor zou zijn veroorzaakt. "Ineens heeft het aan van alles gelegen", reageert hij.

"Ik heb ook al gehoord, dat de warming-up niet goed is geweest. Je moet begrijpen, dat deze blessure alles te maken heeft met de beweging die Arjen maakte. Dat was gewoon één beweging te veel. Als je goed naar de beelden kijkt, dan zie je dat zijn voet vast zat in de grond. Bijna alle spelers zouden precies dezelfde blessure hebben opgelopen, als ze dezelfde actie hadden gemaakt."

Die bevestiging kreeg Robben bij het onderzoek van zondag. "Dit heeft helemaal niks te maken met de voorgeschiedenis. Dat hebben we ook te horen gekregen van meerdere medisch specialisten, die we hebben geraadpleegd. Elke speler, die op elk tijdstip zo'n actie zou maken, zou dezelfde blessure oplopen. Zelfs Dirk Kuyt had het niet overleefd", aldus Hans Robben.