Fel Zuid-Korea zet Griekenland opzij

12-06-2010 17:18

Daardoor wacht de ploeg van de Duitse voetbalveteraan Otto Rehhagel (71) nog steeds op het eerste doelpunt in de Griekse WK-historie. In het lang niet volle stadion begonnen beide ploegen opvallend gretig aan hun eerste groepswedstrijd. Vooral Zuid-Korea maakte een zeer frisse indruk.

Toch was de eerste kans voor de Grieken. Vassilis Torosidis had al in de derde minuut de eerste WK-treffer ooit voor zijn land op zijn schoen. De verdediger van Olympiakos tikte de bal evenwel naast. Vier minuten later schoot een andere verdediger, Lee Jung-Soo, wel raak. Van dichtbij tikte hij de bal binnen nadat aanvaller Angelos Charisteas (ex-Ajax, ex-Feyenoord) een Zuid-Koreaanse vrije trap onvoldoende met het hoofd had kunnen wegwerken, 1-0.

Daarna trachtte Griekenland met lange en hoge voorzetten op de luchtmacht Charisteas/Samaras op een voorspelbare manier de gelijkmaker te forceren. Maar de beste kans voor de rust was voor Zuid-Korea. In een snelle uitbraak tikte Park Chu-young (AS Monaco) de bal tegen de benen van doelman Alexandros Tzorvas.

Na de rust verdubbelde Zuid-Korea snel de marge. Park Ji-Sung (Manchester United) strafte een verdedigingsfout van Loukas Vyntra beheerst af. Daarna speelde de Aziatische ploeg een gewonnen wedstrijd. Griekenland viel in het laatste half uur nog wel aan, maar miste overtuiging en overzicht om het eerste WK-doelpunt te maken. Het is nog maar de vraag of de verouderde ploeg van Rehhagel in de duels met Argentinië en Nigeria wel tot scoren kan komen in Zuid-Afrika.