Groningen bevestigt komst Ivens en Kieftenbeld

Groningen bevestigt komst Ivens en Kieftenbeld

17-06-2010 18:19

Normaal gesproken maakt FC Groningen bekend wat het voor nieuwe spelers betaalt, maar dit keer blijft het gissen. Met de verkopende clubs is afgesproken dat er over de transfersom geen mededelingen worden gedaan.

De 25-jarige Ivens komt over van KV Mechelen, waar hij aanvoerder was. De Belgische verdediger komt het beste tot zijn recht in het centrum van de defensie. In België speelde hij in totaal 184 competitiewedstrijden, waarin hij achttien keer scoorde.

"Ivens is een sterke centrale verdediger", beschrijft technisch manager Henk Veldmate. "Op die positie waren wij dringend op zoek naar versterking. Met Ivens hebben we die vacature binnen onze selectie in onze ogen prima weten in te vullen. Voordeel hierbij is dat Ivens Nederlandstalig is en met name in de verdediging is de communicatie van groot belang. De taal vormt hierbij dan ook geen barrière. Gezien zijn leeftijd en ervaring verwachten wij dat Ivens zich snel zal kunnen aanpassen."

Kieftenbeld (19, foto) stond in de belangstelling van diverse clubs, maar FC Groningen trok uiteindelijk aan het langste eind. De jonge middenvelder speelde de afgelopen twee seizoenen 63 wedstrijden voor Go Ahead Eagles in de Jupiler League en daarin scoorde hij driemaal.

"Maikel is een jonge jongen met veel potentie", aldus Veldmate. "Niet voor niets waren diverse andere clubs uit de Eredivisie in hem geïnteresseerd. Wij zijn dan ook zeer te spreken dat hij voor FC Groningen heeft gekozen. Wij verwachten dat Kieftenbeld zich in de Euroborg nog verder kan ontwikkelen en dat hij het niveau van de Eredivisie aankan."