Ruim zeven miljoen thuiskijkers voor Oranje

Ruim zeven miljoen thuiskijkers voor Oranje

25-06-2010 11:22

De uitzending had een marktaandeel van 83 procent. Dat betekent dat ruim acht op de tien tv-kijkers op Nederland 1 waren afgestemd. De wedstrijd tegen Kameroen is tot nu toe de meest bekeken NOS-uitzending van het WK Voetbal in Zuid-Afrika.

Studio Sportzomer, die donderdag geheel in het teken stond van de nabeschouwing, profiteerde van de grote hoeveelheid kijkers en wist na de wedstrijd een recordaantal van 2,7 miljoen kijkers vast te houden.

Een woordvoerster van de omroep concludeert uit de cijfers dat de Oranjekoorts in Nederland verder oploopt. De wedstrijd tegen Denemarken trok vorige week maandagmiddag 4,2 miljoen thuiskijkers en de wedstrijd tegen Japan op zaterdagmiddag werd door 5,7 miljoen supporters thuis op de bank gadegeslagen.

Hoeveel mensen de WK-wedstrijd tegen Kameroen buitenshuis hebben gevolgd, wordt zaterdag bekend. Dit vergt aanvullend onderzoek.

De thriller tussen Italië en Slowakije was donderdagmiddag, ondanks het stralende zomerweer, goed voor gemiddeld 1,4 miljoen Nederlandse tv-kijkers.