Bastos: Er is vrijdag geen favoriet

Bastos: "Er is vrijdag geen favoriet"

30-06-2010 11:25

Olympique Lyon betaalde een jaar geleden bijna twintig miljoen euro voor de vaste linksback van de Goddelijke Kanaries. Van Excelsior naar een basisplaats bij Brazilië, het lijkt een jongensdroom te zijn. "Ja, ongelooflijk", zegt Bastos, die zich in Rotterdam niet wist aan te passen, in het Algemeen Dagblad.

"Maar ik had deze ervaring nooit willen missen. Ook die heeft mij gemaakt tot de voetballer die ik nu ben. Ik heb veel geleerd bij Excelsior en dank ook Feyenoord dat het mij de kans heeft gegeven."

Contact met zijn oud-ploeggenoten bij Excelsior is er niet meer. "Maar jongens als Brian Pinas, Leo Koswal en Gilles Swerts kan ik me nog goed herinneren. Ik heb ook nog bij Feyenoord meegetraind, met onder andere Robin van Persie. Je zou kunnen zeggen dat we samen zijn begonnen bij Feyenoord. En nu staan we tegenover elkaar in de kwartfinale van een WK. Heel speciaal."

"Techniek zou de doorslag kunnen geven", kijkt Bastos vooruit op het duel met Oranje. "Op dat vlak heeft Nederland met Wesley Sneijder, Arjen Robben en Robin van Persie een aantal fantastische voetballers. Maar wij zijn op dat gebied zeker gelijkwaardig. Het wordt zwaar, we zullen ons goed moeten voorbereiden. Er is vrijdag geen favoriet."