Schaken geniet van traditionele helikoptervlucht

Schaken geniet van traditionele helikoptervlucht

10-07-2010 21:15

Samen met Adil Auassar landde Ruben Schaken vanmiddag op het gras van De Kuip. "Een heel mooie ervaring", noemde de aanvaller zijn presentatie achteraf. "Het was wel even spannend omdat de piloot eerst nog wat manoeuvres uithaalde voordat we gingen landen en we wiebelden flink, maar eenmaal aan de grond in het stadion was het genieten."

De van VVV-Venlo overgekomen aanvaller heeft in Rotterdam-Zuid de knop omgezet. "Ik merk aan alles dat Feyenoord toch een stapje hoger is dan VVV. Op de trainingen is het aanpoten, de jongens zijn allemaal net wat sneller en slimmer. Toch ben ik blij dat ik voor mezelf de bevestiging krijg dat ik ook op dit niveau meekan."

Schaken kijkt uit naar de rest van de voorbereiding, waarin het serieuze werk wacht. "Vanaf nu zullen we waarschijnlijk ook meer met de bal gaan trainen en moeten we beter op elkaar ingespeeld raken. Mario Been heeft tegen mij gezegd dat ik een type speler ben dat Feyenoord nog niet in de selectie had en ik merk soms dat de ploeg nog een beetje zoekende is hoe ik bereikt kan worden. Door veel met elkaar te trainen en spelen zal dat zeker nog beter gaan", aldus Schaken.