Vertonghen: Ik wil niet doemdenken

Vertonghen: "Ik wil niet doemdenken"

17-07-2010 14:36

De Belg, nog maar 23 jaar oud, geeft toe dat hij in de voorbije weken wel eens even om zich heen heeft gekeken. "Ik hoor nu opeens bij de oudjes, dat is wel apart", zegt de verdediger in gesprek met Voetbal International.

"We zijn deze voorbereiding vol goede moed gestart, maar het is erg jammer dat we zo veel spelers missen. Voor mij is nu een andere taak weggelegd dan normaal, ik probeer de nieuwelingen zo veel mogelijk te helpen en wegwijs te maken. Hopelijk breken er deze weken een paar talentjes door. Intussen moeten wij als oude ervaren jongens nu gewoon zorgen dat we er staan."

Op trainingskamp in Oostenrijk droeg Vertonghen - bij afwezigheid van Luis Suarez - de aanvoerdersband. "Een goede stap in mijn ontwikkeling. Ik voel me absoluut nog niet uitgeleerd bij Ajax en daarom heb ik voor honderd procent de intentie om hier te blijven. Mijn doel is met deze club een keer kampioen te worden en in de Champions League te spelen. Daar wil ik dit seizoen voor vechten."

"Deze start is niet ideaal, maar ik wil niet doemdenken", vervolgt hij. "Positief is bijvoorbeeld dat we nu eens met dezelfde trainer beginnen, weer eens wat anders. En dan hoop ik maar dat de WK-jongens mentaal en fysiek sterk genoeg zijn om straks de belangrijkste wedstrijden van het seizoen te spelen."

Daarmee doelt Vertonghen op de voorrondes van de Champions League. In de derde ronde treffen de Amsterdammers het Griekse PAOK FC. Plaatsing voor het miljoenenbal zou het financieel geplaagde Ajax erg goed uitkomen, maar gezien de voorbereiding en de transferperikelen gaat het voor trainer Martin Jol nog een helse klus worden om over anderhalve week een representatief elftal op de been te krijgen.