Feyenoord huurt Deen Lumb van Zenit

Feyenoord huurt Deen Lumb van Zenit

19-07-2010 13:34

De 22-jarige Lumb, die tot op heden twee interlands namens Denemarken speelde, staat onder contract bij de Russische club, maar kwam het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Aarhus GF. In 2008 werd hij in zijn vaderland nog uitgeroepen tot talent van het jaar.

Dankzij de goede contacten van Leo Beenhakker met Igor Korneev, de huidige technisch directerur van Zenit, is Feyenoord er in geslaagd de jongeling naar Rotterdam te halen. Hij zal de leegte in moeten vullen die de gestopte Giovanni van Bronckhorst laat.

"Ook dit is weer een om-niet constructie", vertelt Beenhakker op de website van Feyenoord. "Bij Zenit heeft men erg veel vertrouwen in de kwaliteiten van Michael, maar realiseert men zich ook dat hij speelminuten nodig heeft. Bij Feyenoord is de kans daarop groter, al zal Michael dat hier ook zelf af moeten dwingen. In ieder geval heeft onze trainer er met Michael Lumb weer een kwalitatief sterke speler bij."

Lumb begon zijn loopbaan bij Aarhus. Zijn goede spel leverde hem een transfer naar Zenit op. Die club besloot de linksback in zijn eerste seizoen echter bij zijn eerste werkgever te stallen.