Oranje met gemotiveerd schaduwelftal op pad

Oranje met gemotiveerd schaduwelftal op pad

09-08-2010 21:42

Jelmer van der Dussen
KATWIJK

Van Marwijk had het treffen van woensdag namelijk liever van het programma geschrapt. Nog geen maand na de verloren WK-finale wilde de bondscoach er niet aan om zijn selectie weer bijeen te roepen. "Ik weiger daarom de jongens die in Zuid-Afrika hebben meegedaan te selecteren", zei Van Marwijk na de maandagtraining, waar zestien spelers aanwezig waren. De zeventiende Oranje-klant, Hedwiges Maduro, was net geland in Nederland.

"De WK-gangers hebben een loodzwaar seizoen achter de rug en zaten vervolgens tien weken in trainingskamp met Oranje. Normaal heeft een speler vijf weken vakantie nodig, maar sommige jongens hebben minder dan drie weken vrij gehad. De KNVB heeft het verzoek ingediend om de interland af te zeggen, maar Oekraïne wilde per sé spelen. En als we niet op komen dagen kunnen we uitgesloten worden voor het WK."
 
De bondscoach stelde daarom een selectie samen met veel nieuwe gezichten. Het geeft Van Marwijk de gelegenheid om potentiële internationals een aantal dagen aan het werk te zien. "Met deze selectie gaan we gemotiveerd op pad. Dit zijn jongens die heel dichtbij Oranje zitten, spelers wiens volgende stap de A-selectie is. Ik heb wel duidelijk aangegeven dat dit niet de directe voorbereiding op het EK is, wel indirect. Spelers die een goede indruk achterlaten maken kans op een uitverkiezing voor de kwalificatiewedstrijden."