Aston Villa moet wachten op Houllier

Aston Villa moet wachten op Houllier

10-09-2010 22:15

Houllier heeft tijd nodig om zijn werk als technisch directeur bij de Franse voetbalbond goed af te ronden. De opvolger van Martin O'Neill zit waarschijnlijk pas op 22 september voor de eerste keer op de bank bij Aston Villa in de wedstrijd tegen Blackburn Rovers voor de League Cup.

"Ik ben trots op mijn aanstelling als manager van Aston Villa", reageert Houllier op de website van de FIFA. "De mensen hier hebben me het gevoel gegeven dat ik onderdeel van hun project ben." De coach wil net als in zijn tijd bij Liverpool prijzen winnen. "We zullen dat niet direct bereiken, maar we willen zilverwerk. We willen allemaal Champions League, maar zeggen wel: stap voor stap."

"De eigenaar (Randy Lerner) stelt geen doelen, maar als we binnen drie jaar bij de top vier horen, dan zou dat geweldig zijn", gaat Houllier verder. "Maar daarmee is het voor mij niet gedaan. Ik heb immers eerder prijzen in de Premier League gewonnen." Aston Villa eindigde de afgelopen drie jaar in de top zes. Houllier pakte met Liverpool de FA Cup, League Cup (2x), Community Shield, UEFA Cup en Europese Supercup.

Interim-trainer Kevin MacDonald ging niet in op het aanbod om bij het eerste elftal actief te blijven. Hij gaat weer verder in zijn rol als coach van de reserves. Wel blijft MacDonald nog de eindverantwoordelijke bij de wedstrijden tegen Stoke City en Bolton Wanderers, totdat Houllier het papierwerk rond heeft.