PSV heeft focus vol op lastig duel in Kerkrade

PSV heeft focus vol op lastig duel in Kerkrade

17-09-2010 16:22

De coach richt zich dan ook volledig op de wedstrijd van zondag. Direct na de wedstrijd tegen Sampdoria vertrok de selectie al naar een hotel, waar de nacht werd doorgebracht. Op die manier wilde Rutten ervoor zorgen dat zijn selectie zich bewust is van het belang van de wedstrijd.

"Vandaag gaat het eerst nog over de wedstrijd en dan weer snel over naar zondag", zegt Rutten op de clubsite. "Dat gaat snel, maar dat zijn we gewend. We moeten ons mentaal voorbereiden op een wedstrijd die niet makkelijk zal zijn."

Positief is dat het treffen met de Italiaanse opponent geen blessures heeft opgeleverd. "Erik Pieters had wat pijntjes, maar hij heeft zich er doorheen gebeten." Daarnaast is Maza zondag weer beschikbaar na zijn Europese schorsing. Stanislav Manolev revalideert nog van zijn liesblessure, maar het is onduidelijk wanneer hij zijn rentree kan maken. "Hoelang hij nodig heeft is nog niet bekend."

Rutten liet Jonathan Reis donderdag vlak voor tijd zijn officiële rentree maken. Dat verandert echter niets aan de weg die de Braziliaan aflegt. "Zijn status is nog niet anders. Je ziet wel dat hij fysiek steeds beter uit gaat zien, maar zijn proces is nog niet ten einde."

Ook Wilfred Bouma kwam tegen Sampdoria in actie. De verdediger speelde zelfs de volledige negentig minuten. "Na een hele lange periode heeft hij weer voor het eerst een topwedstrijd gespeeld, de volle negentig minuten. Het is goed dat hij dat fysiek heeft kunnen brengen", aldus een tevreden Rutten.