FC Utrecht pas laat langs VVV-Venlo

19-09-2010 18:50

FC Utrecht moest het stellen zonder Dries Mertens. De Belgische middenvelder had last van een verharde hamstring en werd uit voorzorg buiten de selectie gelaten. Hij werd node gemist, want vooral voor rust kende FC Utrecht voorin een gebrek aan creativiteit.

Onder toeziend oog van international Wesley Sneijder en zijn echtgenote Yolanthe Cabau van Kasbergen, ging de thuisploeg weliswaar voortvarend van start. Linksbuiten Erixon Danso kwam enkele malen alleen voor VVV-doelman Dennis Gentenaar, maar zijn schoten misten keer op keer kracht en richting.

Bij de eerste de beste mogelijkheid voor de gasten was het raak. Ruud Boymans scoorde in de 16e minuut 0-1. Een overtreding van diezelfde Boymans luidde tien minuten later de gelijkmaker in. De aanvaller beging bij een corner van FC Utrecht een overtreding op Tim Cornelisse, waarop de Belgische leidsman Luc Wouters resoluut naar de stip wees. Ricky van Wolfswinkel wist wel raad met die buitenkans, 1-1. Jacob Lensky was dichtbij 2-1, maar zijn schot belandde recht in de handen van Gentenaar.

Ook na rust was FC Utrecht veruit de betere ploeg, zeker nadat Jacob Mulenga bij de aftrap in de ploeg kwam voor de ver teruggezakte Danso. De Zambiaanse spits had direct de 2-1 op zijn schoen, maar schoot voorlangs. Een kopbal van Alje Schut na ruim een uur werd van de lijn gehaald. Enkele minuten later mocht Mulenga alleen op Gentenaar af, maar schoot recht in de handen van de goalie.

Het was opnieuw Boymans die de gasten in de 71e minuut op een onverdiende voorsprong zette, 1-2. Uiteindelijk dwong FC Utrecht via Van Wolfswinkel - hij schoot de rebound na een schot van Eduard Duplan op de paal in het lege doel - en Asare de terechte zege af: 3-2.