Rutten verwacht 'durf en bluf' van Sparta

Rutten verwacht 'durf en bluf' van Sparta

21-09-2010 16:27

De intenties van PSV tegen Sparta Rotterdam zijn duidelijk. "De beker is een prijs en als je als grote club een prijs kunt pakken, zou het heel onverstandig zijn om dat te laten lopen", vertelt Rutten op de officiële website van PSV.

Rutten is op z'n hoede voor Sparta, dat in Jan Everse een trainer heeft die vaker voor een stunt heeft gezorgd in het bekertoernooi. "Hun coach heeft in het verleden met FC Zwolle al eens tegen een sensatie aangezeten. Toen speelde zijn elftal heel gedurfd en met veel bluf. Ik verwacht dat het nu niet anders zal zijn. Ook een kenmerk is dat hij het positiespel bij elk team erin brengt."

"Van de selectiespelers van Sparta heeft zestig procent ook Eredivisie-ervaring. In resultaten zijn ze best wel wisselvallig, maar in de beker zegt dat niks." De PSV-trainer kan tegen Sparta geen beroep doen op Jeremain Lens, hij is geschorst. Woensdag volgt de uitspraak in het beroep dat Marcus Berg heeft aangespannen tegen zijn schorsing. Rutten weet dan ook woensdag pas of hij de Zweed kan opstellen.

Stanislav Manolev is ondertussen op de weg terug van een blessure. Hij traint weer met bal. Wanneer de rechtsback weer aansluit valt nog niet te zeggen, aldus Rutten. "Dat zal niet binnen een week zijn. In mijn gedachten houd ik alles open, maar ik ga er niet vanuit."