Van Wolfswinkel leert relativeren in Utrecht

Van Wolfswinkel leert relativeren in Utrecht

21-09-2010 16:33

Van Wolfswinkel merkt dat hij scherp in de gaten gehouden wordt. De lovende woorden zijn volgens de aanvaller een logisch gevolg van zijn goede spel. "Dat krijg je als je het goed doet en op je 21e in het Nederlands elftal debuteert", zegt Van Wolfswinkel in een interview met NUsport.

"Ik merk dat mijn prestaties nu veel meer leven bij de mensen; steeds vaker hoor ik ze zeggen dat ik een topspits word. Eerlijk gezegd hecht ik daar weinig waarde aan. Als je het goed doet, is iedereen lovend over je en als je daarna een paar slechte wedstrijden speelt, ben je een klootzak die niet kan scoren en op de bank moet zitten. Wat moet ik daarmee?"

Van Wolfswinkel heeft zijn plek in Utrecht in elk geval gevonden. Nadenken over de toekomst wil hij vooralsnog niet. "Ik heb een contract tot 2013. Als ik me goed blijf ontwikkelen, komt er ongetwijfeld ooit een grotere club voorbij. Maar op dit moment is er geen denken aan dat ik bij FC Utrecht wegga. Sommige spelers blijven jaren bij deze club, dat is geen straf."

Wel heeft de spits ambitie. "Tuurlijk, ook ik streef het hoogste na. En het hoogste is de Premier League. Maar je moet er wel goed genoeg voor zijn, hè. Nu ben ik dat nog niet."