Goal Huntelaar helpt zoekend Schalke niet

Goal Huntelaar helpt zoekend Schalke niet

02-10-2010 19:24

Beide ploegen hielden elkaar een helft lang in bedwang. Schalke was de betere ploeg, maar wist de overhand die het had niet om te zetten in doelpunten. De frisse start van FC Nürnberg in de tweede helft leek Schalke te machtig te worden. Mike Frantz profiteerde van slap verdedigen en bracht zijn ploeg op voorsprong: 1-0. Op dat moment speelde Schalke al met tien man. Jermaine Jones werd na een charge met rood van het veld gestuurd.

Toch was het opnieuw Klaas-Jan Huntelaar die zijn ploeg op sleeptouw nam. Na goed doorzetten van Jefferson Farfán kreeg Huntelaar van dichtbij de kans om opnieuw het net te vinden. De Nederlander, goed in vorm, faalde niet en bracht zijn ploeg met nog een kwartier te gaan op gelijke hoogte: 1-1. Schalke slaagde er niet in het punt in bezit te houden. Een kopbal van Andres Wolf bezorgde de thuisploeg het volle pond: 2-1.

Voor Schalke 04 is het verlies op bezoek bij Nürnberg een nieuwe tegenslag, na de midweekse opsteker in de Champions League toen Benfica verslagen werd. Schalke is met vier punten uit zeven duels nog altijd terug te vinden in de onderste regionen van de Bundesliga.