Briand helpt Lyon aan tweede competitiezege

02-10-2010 23:57

Aanvankelijk leek Olympique Lyon een redelijk eenvoudige avond tegemoet te gaan. Lisandro López bracht de bezoekers op voorsprong en Jimmy Briand maakte er zelfs 0-2 van. Opnieuw bleef de echte overtuiging echter uit, waardoor Nancy zich terug in de wedstrijd wist te knokken. Na de aansluitingstreffer van André Luiz bracht Julien Feret beide teams zelfs weer in evenwicht. Toch boekte Lyon uiteindelijk een zege. Met zijn tweede treffer van de avond was Briand de gevierde man.

Arles-AJ Auxerre 0-4
AJ Auxerre, dat een tweeluik met Ajax wacht in de Champions League, had geen kind aan Arles. In de eerste helft bleef het overwicht beperkt tot één treffer, gemaakt door Alain Traoré. Na rust gooiden de bezoekers de schroom echter van zich af en liepen uit naar een ruime 0-4 zege. Deze doelpunten kwamen op naam van Benoit Pedretti, Roy Contout en Valter Birsa.

Girondins de Bordeaux-Lorient 1-0
Na een stroeve competitiestart lijkt Girondins de Bordeaux de weg naar boven weer enigszins ingeslagen te hebben. Tijdens de achtste speelronde in de Franse Ligue 1 zegevierde de club met 1-0 tegen FC Lorient. Het enige en dus winnende doelpunt van de avond kwam op naam van Michael Ciani . Al binnen het half uur kroonde hij zich tot matchwinner.

AS Monaco-Brest 0-1
Ook AS Monaco kent een teleurstellende start van het seizoen. Waar Lyon, Auxerre en Bordeaux deze speelronde wel wisten te winnen, daar blijven de Monegasken echter kwakkelen. Ditmaal werd er in eigen huis met 0-1 verloren van het verrassende Brest, dat nu gedeeld derde staat. Het winnende doelpunt werd op de naam gezet door Bruno Grougi.