AC Milan herstelt zich van remise tegen Ajax

03-10-2010 00:54

Met de Braziliaan Ronaldinho terug in de basiself begon AC Milan furieus aan de wedstrijd. Binnen anderhalve minuut had dat zomaar kunnen resulteren in de openingstreffer. Zlatan Ibrahimovic, afgelopen dinsdag nog trefzeker in Amsterdam, zag zijn schot echter net niet de gewenste richting meekrijgen. Diezelfde Zweed was even later opnieuw dreigend na goed voorbereidend werk van Clarence Seedorf.

Na 25 minuten was het wel raak voor de Milanezen. Vanaf een meter of 32 haalde Milan-middenvelder Pirlo verwoestend uit en zijn schot bleek te machtig voor Parma-doelman Antonio Mirante. Voor hem was het een zware avond, want gedurende de wedstrijd verscheen er regelmatig een tegenstander in een kansrijke positie. Met name Ibrahimovic had het vizier echter niet op scherp staan.

Slechts een enkele keer wist thuisploeg Parma gevaar te stichten, hetgeen onvoldoende bleek om Milan van de drie punten af te houden. Het was zelfs aan doelman Mirante te danken dat het bij 0-1 bleef. Zo moest de doelman een fraaie inzet van Ronaldinho nog net onder zijn lat vandaan tikken om een tweede treffer te voorkomen.

Na deze zege is Milan de nieuwe koploper van Italië. De Rossoneri kunnen zondag echter alweer worden ingehaald door een aantal clubs. Daaronder ook aartsrivaal Internazionale, dat Juventus op bezoek krijgt.