Engelaar stoort zich niet aan halfvol stadion

Engelaar stoort zich niet aan halfvol stadion

05-11-2010 10:52

Frans Raaijmakers
EINDHOVEN

Engelaar vond dat PSV naar behoren had gepresteerd tegen het matige Debreceni (3-0). De Hongaren hadden vanaf het eerste fluitsignaal niet de intentie er een flitsende wedstrijd van te maken. "Maar we wisten vooraf dat het geen leuke wedstrijd van hun kant zou worden. Dat namen we ook mee in het veld. Het was aan ons om er iets van te maken", verduidelijkt de middenvelder aan VoetbalPrimeur.

Engelaar was content met de manier waarop de Eindhovenaren de stugge tegenstander bestreden. "Ik denk dat we het aardig hebben gedaan. Hun zakken in en daardoor wordt het combineren moeilijk. We moesten op zoek naar de openingen. Dat is niet altijd makkelijk. Toch maken we er drie en er waren mogelijkheden voor een vierde en een vijfde. Dan mag je wel tevreden zijn."

Inspiratie hoefde het team van Fred Rutten niet op de tribune te zoeken. Het Philips Stadion was immers maar mondjesmaat gevuld. Voor Engelaar geen probleem, zo erkende hij. "Tuurlijk speel ik liever in een stadion dat volzit. Maar zo was het nou eenmaal. Ik kan me daar niet aan storen, sluit me daarvoor af. Ik ga gewoon die wedstrijd in alsof het stadion wel volzit."

Engelaar: "Het doel was wedstrijden winnen en doorkomen in Europa. Ik denk dat we vooraf hadden getekend voor tien punten uit vier wedstrijden. Het is gewoon zaak door te bekeren, de manier waarop maakt niet uit. Of we nog een mentale tik hebben gehad van het verlies tegen Twente? Nee, dat niet. Dat was ook geen wedstrijd waarin we slecht speelden. Deze match zou een hele andere worden met een mindere tegenstander dan Twente. Dat wisten we."