Van Leeuwen: Scouting maakt het verschil

Van Leeuwen: "Scouting maakt het verschil"

Gepubliceerd: woensdag 10 november 2010 om 18:35wo 10-11-2010 om 18:35

AGOVV legde onder meer Klaas-Jan Huntelaar, Nacer Chadli, Dries Mertens en Gonzalo Garcia voor bijna niets vast, waarna ze voor een veelvoud werden verkocht. Huntelaar wijst steevast naar dezelfde man als de grondlegger van dat succes: Ted van Leeuwen, de huidige directeur van Vitesse.

"Ik heb ze allemaal naar AGOVV gehaald", zo ontkent Van Leeuwen dat verhaal niet. "Achteraf is het voor iedereen altijd makkelijk, maar op dat moment zag niemand wat in Huntelaar. Echt niemand. Zo is het gewoon."

"Scouten is zien", vervolgt de technisch directeur in het Algemeen Dagblad. "Het gaat om potentie en om basiskwaliteiten - en wat een trainer daar nog aan kan verbeteren. De kunst is ook hoe je een speler beoordeelt. Juist ook in een slechte wedstrijd, of in een mindere fase. Chadli bijvoorbeeld, speelde vorig seizoen een hele slechte tweede competitiehelft. Maar FC Twente, met Alfred Schreuder voorop, is altijd in hem blijven geloven. Dat is het verschil."

Uiteindelijk gaat het om de vertaalslag naar een niveau. "Mertens is nu bij FC Utrecht véél beter dan hij ooit bij AGOVV was. De vraag is: wie ziet die potentie en wie ziet het niet? Scouting maakt het verschil tussen clubs, daar ben ik heilig van overtuigd", aldus Van Leeuwen.

Lees meer over:AGOVV Apeldoorn

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws