Sunderland zorgt voor enorme stunt bij Chelsea

14-11-2010 20:03

Chelsea moest het tegen Sunderland doen zonder Michael Essien (geschorst), Florent Malouda (geblesseerd), Frank Lampard (geblesseerd) en John Terry, die vlak voor de wedstrijd met een blessure moest afhaken. Het gemis van het viertal basisspelers was duidelijk voelbaar tijdens de wedstrijd.

De Londenaren kwamen voor eigen publiek namelijk geen moment in hun spel en misten met name Terry als regelgever in de achterhoede. Sunderland kwam vlak voor rust dan ook terecht op voorsprong. Nedum Onuoha, rechtsback van beroep, begon aan een fraaie dribbel die eindigde met een subtiel tikje langs Petr Cech: 0-1.

Zes minuten na rust werd het zelfs 0-2 voor Sunderland. Jordan Henderson, die samen met Boudewijn Zenden op indrukwekkende wijze heerste op het middenveld, stuurde Asamoah Gyan de diepte in, waarna de spits alweer zijn vijfde doelpunt in vier wedstrjden waarin hij mocht starten maakte.

Zelfs na de tweede Sunderland-treffer wist Chelsea nauwelijks kansen te creëren. In de 86ste minuut werd het zelfs nog erger voor de koploper van Engeland toen Ashley Cole vreselijk in de fout ging en zijn terugspeelbal precies in de loop meegaf aan Daniel Welbeck, die oog in oog met Cech niet faalde: 0-3.