Trefzeker Bayern simpel voorbij Stuttgart

19-12-2010 20:33

Met Mark van Bommel in de basis wist Bayern de zege al in de eerste helft naar zich toe te trekken. Tussen de 31ste en de 43ste minuut sloeg het driemaal toe in Stuttgart. Mario Gomez opende de score, op aangeven van Thomas Müller plaatste de aanvaller de bal met succes tussen de doelman en de lat in het doel. Nadat Müller zelf de score had weten te verdubbelen bepaalde Franck Ribéry de ruststand op 1-3. De Fransman kogelde de bal vanaf een meter of dertien tegen de touwen.

Even had Stuttgart, voorlaatste in de Bundesliga, nog even de illusie dat er toch nog een punt haalbaar zou zijn. Martin Harnik bracht vijf minuten na rust de spanning terug door de aansluitingstreffer op het bord te brengen. Amper vier minuten later bleek het echter een kansloze missie voor Stuttgart. Eerst bracht Gomez de marge weer op drie en niet veel later maakte de aanvaller ook de 1-5.

Met de twee treffers van Gomez hadden trainer Louis van Gaal en co. de zege definitief te pakken. Toch wist Stuttgart de schade nog enigszins dragelijk te maken. Opnieuw Harnik maakte de tweede treffer voor de thuisclub en in de zeventigste minuut verscheen dankzij Christian Gentner de 3-5 eindstand op het bord.

Bayern verkleint de achterstand op FSV Mainz 05, de nummer twee op de ranglijst, tot vier punten. Koploper Borussia Dortmund achterhalen lijkt echter een onmogelijke opdracht. Die achterstand bedraagt immers veertien punten.