Anderlecht maakt geen fout in Kortrijk

29-12-2010 20:57

Kortrijk wist een goede eerste helft op de mat te leggen, maar kon niet verhinderen dat Anderlecht met een voorsprong de kleedkamer opzocht. Al in de vijftiende minuut had Gillet de bezoekers aan de leiding gebracht. Vanaf de flanken gooide Mbark Boussoufa de bal voor en de middenvelder kopte de bal voorbij Kortrijk-doelman Glenn Verbauwhede.

Anderlecht toonde in de tweede helft de intentie om de verdiende voorsprong uit te bouwen. Daarvoor kreeg het tal van opgelegde mogelijkheden, maar met name dankzij de sterk keepende Verbauwhede bleef de 0-1 stand op het bord staan. In de 67ste minuut viel dan toch de voor Anderlecht bevrijdende tweede treffer. Al had het daar een misverstand bij de tegenstander voor nodig. Gershon probeerde de bal terug te koppen op de doelman, maar door miscommunicatie eindigde het leer tegen de touwen.

Na het eigen doelpunt kwam de zege van Anderlecht niet meer in gevaar. De ploeg creëerde nog diverse opgelegde mogelijkheden op een derde treffer en stond pas in de slotfase een kans voor Kortrijk toe. Voormalig FC Utrecht-spits Guiseppe Rossini kopte de bal net naast na een voorzet van Sven Kums. Zodoende bleef het bij 0-2, mede omdat een rake inzet van Romelu Lukaku werd afgekeurd wegens buitenspel.

Dankzij de zege in Kortrijk gaat Anderlecht als koploper het nieuwe jaar in. KRC Genk kan het verschil donderdag terugbrengen tot één punt bij winst op SC Lokeren.