Kraay: Moulijn speelde zoals Messi dat nu doet

Kraay: "Moulijn speelde zoals Messi dat nu doet"

Gepubliceerd: dinsdag 4 januari 2011 om 11:07di 04-01-2011 om 11:07

Moulijn werd in de oudejaarsnacht onwel en werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd een herseninfarct geconstateerd.

"Dit is uiterst triest. Coen was een geweldige voetballer en een fantastische vent. Het was een fijn warm mens. Dit is een enorme klap. Hij had zo'n warme uitstraling met humor. Als jongetje heb ik hem nog zien voetballen. Dit is triest, triest", zegt oud-Feyenoorder Peter Houtman in gesprek met RTV Rijnmond.

Hans Kraay, voormalig ploeggenoot: "Coen was een unieke voetballer. Zijn beweging binnendoor was uniek. Hij zette zijn tegenstander vast op het linkerbeen. Als trainer hoefde je tegen Coen niet te zeggen: doe dit of doe dat. Hij speelde zijn eigen wedstrijd, zoals Lionel Messi dat nu doet bij Barcelona."

"Coen was niet alleen een sublieme voetballer, maar ook een aardig mens. Je kon geen ruzie met hem krijgen. Het enige wat hij soms riep was: hé Veldhoen of hé Kraay: speel die bal eens in mijn voeten. Als je hem zag kon je je niet voorstellen dat hij zulke bijzondere dingen kon met een bal", aldus Kraay in gesprek met Radio 1.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws