Van den Ouweland wacht rustig af

Van den Ouweland wacht rustig af

07-01-2011 15:46

De 29-jarige Van den Ouwenland houdt er naast het voetbal een druk bestaan op na. De voetballer zette een eigen bedrijf op, deels een oorzaak van zijn besluit het contract van RBC af te wijzen. "Ik kon bij RBC een verbintenis tekenen die naast een rol als selectiespeler een functie op de commerciële afdeling van de club behelsde", vertelt Van den Ouwenland aan VoetbalPrimeur.

"Voor veel voetballers is dat natuurlijk een mooi opstapje om naast het voetbal ook maatschappelijk iets op te bouwen, maar ik ben daar eerder al mee begonnen door mijn eigen bedrijf te starten. Nadat ik in 2009 geblesseerd raakte heb ik tijdens mijn revalidatieperiode het bedrijf Footgolffun opgericht. Wanneer ik het contract bij RBC zou tekenen, zou ik alle tijd die ik naast het voetbal had op de club doorbrengen. Op dit moment ambieer ik zo'n functie nog niet bij een BVO."

"Ik steek de tijd die ik over heb liever in mijn eigen bedrijf. Het voetgolf is erg leuk om mee bezig te zijn. Je bent veel in de buitenlucht en daarnaast zijn er veel raakvlakken met het voetbal. Ik heb het uitstekend naar mijn zin gehad bij RBC, maar verschillende zaken hebben mij doen besluiten om niet verder te gaan bij de club. De optie om ergens alleen als speler aan de slag te gaan, is voor mij interessanter."

Met de winterstop in volle gang zijn diverse clubs op zoek naar versterkingen. Van den Ouweland, die ruim tweehonderd competitieduels in Nederland achter zijn naam heeft staan, rekent dan ook op een nieuwe uitdaging.

"Ik sta open voor alle uitdagingen", vervolgt de middenvelder. "Jupiler League, Topklasse of wellicht een club net over de grens, ik zie wel wat er op mijn pad komt. Ik ben pas net weg bij RBC, dus heel concreet is alles nog niet. Maar er wordt hier en daar wel naar me geïnformeerd. Ik hoop dat er binnen afzienbare tijd duidelijkheid is over mijn toekomst. Ik ben een ervaren jongen en kan voor veel clubs een meerwaarde zijn", besluit Van den Ouweland.

Bekijk hier het spelersprofiel van Charlie van den Ouweland op Transfervrijevoetballers.nl.