Toornstra: Het was een soort bevrijding

Toornstra: "Het was een soort bevrijding"

31-01-2011 10:23

"Eindelijk, hij is er", zegt Toornstra over zijn doelpunt tegenover Haaglanden Voetbal. "Het was een soort bevrijding. Het gaf mij een lekker gevoel, die eerste treffer. Ik denk dat het wel belangrijk is voor mij, dat ik gescoord heb. Misschien dat er nu meer komen. Onbewust was ik er misschien meer bezig. Ik sta eindelijk op de topscorerslijst."

Mede door zijn doelpunt won ADO met 1-5 van Excelsior. De Haagse club blijft goed presteren, dus wordt er gepraat over Europees voetbal. "Ik hoop dat we deze lijn kunnen doorzetten. Dan zijn we op de goede weg. Ik zou er niet gek van opkijken als we ons aan het eind van het seizoen kwalificeren voor de play-offs, als we deze vorm weten vast te houden. Je bent er niet zomaar, in Europa. Als wij de play-offs halen is dat ook een prima prestatie."

Om de huidige zevende plek vast te houden, of eventueel zelfs te stijgen, moet de club van trainer John van den Brom in de komende weken goede resultaten boeken tegen PSV, VVV-Venlo en Feyenoord. "PSV uit is een mooie test, dat is de koploper. In Eindhoven moeten we er vol voor gaan. Als we dan na afloop geen punten hebben behaald, hoeven we ons daar niet voor te schamen. VVV moeten we niet onderschatten. Feyenoord thuis hebben we nog wat goed te maken, daar hebben we uit van verloren."