Trots Telstar: 'Dit is dé Rabiu Ibrahim'

Trots Telstar: 'Dit is dé Rabiu Ibrahim'

31-01-2011 10:40

De negentienjarige Ibrahim staat te boek als een zeer groot talent. In 2007 werd hij door World Soccer Magazine gekozen tot 'one of the 50 Most Exciting Teenagers on the Planet'. Dat had Ibrahim mede te danken aan zijn uitstekende prestaties op het jeugd-WK, toen hij Nigeria naar de wereldtitel leidde.

Het is dan ook een understatement om te zeggen dat het opmerkelijk is dat dit grote talent voor Telstar kiest. "Het enige dat ik weet is dat hij het zo leuk vindt", zegt algemeen directeur Pieter de Waard in Dagblad De Pers. "En hij vindt Jan (trainer Poortvliet, red.) en Toon (assistent-trainer Beijer, red.) zo aardig. Ja, echt waar."

AZ-hoofdscout Max Huiberts verslikte zich in zijn koffie toen hij op de eerste stagedag van Ibrahim vernam dat het dé Rabiu Ibrahim was die in Velsen rondliep. De aanvallende middenvelder komt over van Sporting Lissabon. "Hij kwijnde daar helemaal weg. Zijn nieuwe zaakwaarnemers willen een nieuwe start maken. Ze zochten een warme club voor Rabiu, met mensen bij wie hij zich veilig zou voelen. Zo zijn ze bij ons terechtgekomen."

Er ligt voor Ibrahim een contract klaar voor anderhalf jaar, met een optie voor nog een extra seizoen. "En dan tussentijds verkopen, dat is de bedoeling", legt Beijer uit. "Ibrahim wordt hier klaargestoomd voor een volgende stap, laten we zeggen, FC Groningen."

Ibrahim gaat, als speler van buiten de Europese Unie, op jaarbasis 264.000 euro opstrijken. "Dat is even slikken, ja", erkent De Waard. "Zoveel verdient niemand bij ons. Dat geld hebben we ook helemaal niet. Daarom hebben we een groepje investeerders bereid gevonden om in een fonds te participeren. Zij financieren zijn komst."