Balotelli dupeert City; Benfica houdt stand

17-03-2011 22:06

Aan de kant van de Engelse club was er een negatieve hoofdrol voor Mario Balotelli. De aanvaller verloor na ruim een halfuur spelen het hoofd. Een blinde tackle op de benen van oud-sc Heerenveen-speler Goran Popov leverde hem al vroeg in de wedstrijd een meer dan terechte rode kaart op.

Met een man minder was het de miljoenenformatie van Roberto Mancini die het initiatief nam. Aanvallend bleek de club echter de scherpte te missen om het lepe Dinamo Kiev, dat de eerste wedstrijd met 2-0 wist te winnen, op de knieën te krijgen.

Het enige doelpunt van het duel kwam op naam van linksback Aleksandar Kolarov. Hij trof drie minuten na het wegzenden van Balotelli doel: 1-0. Het bleek de enige treffer van de avond te zijn, ondanks een reuzenkans voor Edin Dzeko in blessuretijd.

Paris Saint-Germain - Benfica 1-1 (1-2)

Benfica mag zich kwartfinalist van de Europa League noemen. De Portugese club speelde donderdag met 1-1 gelijk in Parijs. Het eerste duel eindigde in een 2-1 zege voor Benfica.

In de Franse hoofdstad nam Benfica middels Nicolas Gaitan een voorspong, waarmee het zijn leidinggevende positie nog maar een verstevigde. PSG kwam door een treffer van Mathieu Bodmer langszij, maar slaagde er niet in de benodigde tweede goal te maken.