Celtic moet League Cup aan Rangers laten

Celtic moet League Cup aan Rangers laten

Gepubliceerd: zondag 20 maart 2011 om 19:32zo 20-03-2011 om 19:32

In de eerste helft gebeurde er voor beide doelen het nodige. Glasgow Rangers wist als eerste te scoren. Steven Davis pikte de bal op, liep zich vervolgens in een kansrijke positie en maakte het karwei af door de bal tegen de touwen te plaatsen. Lang duurde de feestvreugde niet, zo bleek slechts zes minuten later. Op aangeven van Georgios Samaras maakte Emilio Izaguirre er 1-1 van.

Luttele minuten later leek het erop dat de Rangers wederom de leiding zouden gaan nemen. De arbitrage kende een strafschop toe aan de ploeg. Niki Jelavic zou in het strafschopgebied zijn gevloerd door Thomas Rogne. Na felle protesten van Celtic-zijde werd de strafschop alsnog geschrapt en werd er een gele kaart uitgedeeld aan Jelavic wegens een vermeende schwalbe.

Pas in de verlenging van de League Cup-finale kwam er een winnaar. In de 98ste minuut zorgde de omstreden Jelavic (foto) voor de 2-1 en daarmee de bekerwinst voor Glasgow Rangers. Celtic eindigde het duel met tien man, dit omdat Izaguirre de doorgebroken Vladimir Weiss vloerde.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws