Gudde: Ik heb Borges zien spelen

Gudde: "Ik heb Borges zien spelen"

06-04-2011 18:12

"Het klopt dat ik Borges heb zien spelen", zegt Gudde in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het is duidelijk dat wij naar een spits zoeken. Ik heb gemerkt dat wij lang niet de enige zijn." De 22-jarige Borges, spelend voor Frederikstad en international van Costa Rica, heeft niet te klagen over belangstelling. Naast Gudde en Beukers zaten er afgevaardigden van veertien clubs op de tribune voor de spits.

Gudde bekeek eerder al de nationale elftallen van Chili, Ecuador, Peru en Colombia, die in het stadion van ADO Den Haag tegen elkaar speelden. "In dat geval speur je naar die onbekende speler die nog in eigen land actief is. Maar bijna alle spelers waren in Europa actief."

Gudde vindt het overigens niet vreemd dat hij, als algemeen directeur, eventuele versterkingen gaat bekijken. "Martin van Geel zit nog bij Roda en de technische staf is druk met wedstrijden. Samen met de scouts Lipponen en Beukers bekijk ik spelers. We kopen niemand meer zonder hem eerst zelf aan het werk te hebben gezien", aldus Gudde, die een deel van zijn taken vanaf volgend seizoen over kan laten aan Van Geel, de nieuwe technisch directeur.