ADO via Roda naar volgende ronde play-offs

ADO via Roda naar volgende ronde play-offs

22-05-2011 16:22

Roda kreeg wel de kansen en de ruimte om de eerder opgelopen negatieve marge weg te werken, maar toonde zich onvoldoende effectief in de afwerking. ADO daarentegen slaagde er wel in op de beslissende momenten toe te slaan.

Van het begin af ging Roda JC op jacht de achterstand goed te maken. Het elftal van coach Harm van Veldhoven deed dat met overtuiging. Kansen waren er meteen al voor Morten Skoubo en topschutter Mads Junker. Desondanks overleefde ADO de eerste minuten.

Na iets meer dan een kwartier was het wel raak. Skoubo kopte fraai raak, na een voorzet van Davy de Fauw. Willem Janssen en Junker hadden vervolgens nog mogelijkheden de thuisclub al vroeg op een 'veilige' 2-0 te zetten. Beiden misten het doel net.

Met een wat curieuze treffer kwam ADO, zonder zijn geschorste schutter Dmitri Boelikin, in het bijzonder aardige duel na ruim een half uur langszij. Mitchell Pique zag een voorzet waarschijnlijk tot zijn eigen verbazing in het doel verdwijnen. De treffer kwam voor een niet onbelangrijk deel op het conto van Charlton Vicento, die voor grote onrust in de Limburgse defensie zorgde.

Na de hervatting restte Roda weinig anders dan vol op de aanval te spelen. De eerste kans was voor Junker, die echter de paal raakte. Na een uur was Skoubo dichtbij de 2-1. De Deen kon, gehinderd door een Haagse verdediger, net niet hard genoeg inschieten om doelman Gino Coutinho te verslaan. Na een foutje van Timothy Derijck was er vervolgens een aardige schietkans voor invaller Boldizsar Bodor. De Hongaar schoot over.

Voor ADO ontstond er door de aanvalsdrang van Roda steeds meer ruimte. Daarvan profiteerde Wesley Verhoek in de slotfase. Na een solo zette hij zijn ploeg op 2-1.