Preud'homme winnaar Rinus Michels Award

Preud'homme winnaar Rinus Michels Award

Gepubliceerd: zaterdag 28 mei 2011 om 16:54za 28-05-2011 om 16:54

De Belgische coach van FC Twente bleef bij de verkiezing Fred Rutten (PSV), John van den Brom (ADO Den Haag), Harm van Veldhoven (Roda JC) en Rene Trost (MVV) voor.

De voorganger van Preud'homme bij FC Twente, Steve McClaren, won de Rinus Michels Award vorig jaar. De Engelsman bleef destijds Mario Been, Martin Jol en Gertjan Verbeek voor.

Preud'homme is trots op zijn uitverkiezing. "In het begin zal er best sceptisch op mijn aanstelling zijn gereageerd'', stelde hij. "Een Belgische trainer voor de kampioen van Nederland en dan ook nog een ex-keeper. Maar wij zijn ijzersterk geweest. Ik ben ook trots dat ik de Rinus Michels Award te danken heb aan mijn collega's.''

Frank de Boer kwam niet in aanmerking voor een prijs. De coach van kampioen Ajax was niet het hele seizoen werkzaam bij het eerste elftal van zijn club.

Feyenoord viel ook nog in de prijzen. De club kreeg samen met Excelsior een Rinus Michels Award voor de beste jeugdopleiding in het betaalde voetbal. Peter Wesselink van SVZW werd verkozen tot beste jeugdtrainer en sv Ouderkerk kreeg een stimuleringsprijs voor een uitstekend jeugdbeleid.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws