Groep H: Portugal klopt concurrent Noorwegen

05-06-2011 01:59

Portugal wist dat het bij winst op doelsaldo over Noorwegen heen kon gaan in Groep H en ging dan ook aanvallend van start. Toch werd er in de eerste helft niet gescoord. Cristiano Ronaldo was met een kopbal en een vrije trap nog wel dichtbij de openingstreffer, terwijl ook Nani bijna raakschoot.

Vlak na rust was het alsnog raak voor de Portugezen. Helder Postiga, die verrassend de voorkeur kreeg boven Danny, scoorde met een knappe volley. Noorwegen probeerde daarna nog wel voor de gelijkmaker te gaan, maar was aanvallend volledig onmachtig. In blessuretijd had het nog 2-0 moeten worden, ware het niet dat Ronaldo er in slaagde een opgelegde kans te verprutsen.

Portugal is door de zege de nieuwe nummer één in Groep H. Noorwegen heeft evenveel punten als de Zuid-Europeanen, maar een minder doelsaldo.